Tuesday, April 19, 2011

KING KENNY BEBAS PERTUDUHAN


pengurus tadika tidak puas hati


(dialog hanya rekaan semata-mata)

PENGETUA TADIKA: Hey Hey Hey! Aku tak percaya cinta…ehh...Hey Dalglish! Kau buat syok apa. Aku tau la kau ni lejen pon. Tapi tu bukan penalty.

KING KENNY: Piss on you!(peace on you sebenarnya)

Begitulah serba sedikit perbualan yang dapat wartawan Komrad Reds, Aizat Khooo rakam sejurus selepas perlawanan tempohari tamat. Kata aizat lagi, “kalau ikut mmng aku nak lempang ja wenger tu,nasib baik ni tempat orang…khoooooo khooooooooo!”. Wah bagus aizat! Semangat inilah yang skuad KOMRAD REDS mahu.
.
Ramai yang sudah salah faham dengan tindakan King Kenny. Sebenarnya dia nak bagi salam dekat pengetua tadika ni(peace on you) walaupon jelas beliau mengangkat tangan dan membuat muka ketat ala-ala orang kalah judi. Tengok tu,memang lejen la King Kenny. Walaupon kena provoke dan maki, masih bagi salam dekat manager lawan. Salute!

Yang patut kita barankan adalah, pihak penyokong Setan Merah telah menyamakan tindakan KK dengan Wayne Rooney yang telah di banned 2 perlawanan kera mencarut semasa mengaji. Mencarut di depan kamera maksod saya. Saya memang tidak amek port menatang ini. Nama pon syaitan,apa boleh buat. Dengki itu biasa. Jurucakap FA(tiada nama) mengulas..

“apa ke bangang nya fans man u ni. Tau la tak puas hati team mereka tersungkur dengan rival sendiri.kat wembley plak tu. Boleh ke samakan tindakan King Kenny dengan Wayne Rooney.”

KOMRAD REDS: Jadi abang jurucakap,apa tindakan dari FA,? Boleh abang kasi tau?

ABANG JURUCAKAP FA: mana sama apa yang king Kenny dengan rooney buat. Rooney sengaja maki depan kamera. Jelas pulak tuu. Kesian dekat para ibu bapa. Anak-anak telah didedahkan dengan perkataan kesat. Abang sedih tau. King Kenny pulak dia Cuma cakap secara spontan. Dah pakcik tadika tu kata kat dia dulu. Abang rasa dia bukan sengaja.

Fark! uduhnya aku dalam tv.! Kng Kenny tak sama dengan I ok. Dia lejen, aku ni shrek jee.


KOMRAD REDS: ooo…abang jurucakap tak rasa ke KK tu bagi salam dekat Wenger, tapi diputar bellitkan oleh para wartawan

ABANG JURUCAKAP FA: ermmm..boleh jadi jugak

Jadi para penyokong man u,janganlah kerana idola mu buat onar, kelab sebelah pon kau nak kasi tempias. Pikir dulu sebelum bersuara. Belasungkawa untuk kekalahan korang keh keh keh…

2 comments: